maris-on-tour.reismee.nl

Van de regen in de .................

Het is nu regenseizoen in Costa Rica. Het droge seizoen is van december tot ca. maart. Sarapiqui en omgeving heeft regenwouden. Dit zijn met name hele oude wouden. De bomen zijn hoog en dus het bladerdek ook. Dit betekent dat er weinig zon en mineralen doordringen op de grond. Er is daar wel begroeiing maar daar kun je goed door heen kijken. Vaak regent het er in de avond, overdag is warm met een luchtvochtigheid van 10%. Kom je in het woud, dan krijg je een klap in je gezicht vanwege de luchtvochtigheid.

Gister 1 dag vertoefd in La fortuna met uitzicht op de vulkaan. Ik heb hem vanuit een heet bad (ik zat in heetwaterbronnen) zien roken, terwijl het regende en tussen de groene planten en bomen. Echt apart.

Gister ben ik aangekomen in Monteverde. Hier heb je nevelwouden. De wouden zijn hier minder oud, dit betekent dat er meer licht door de bomen komt en dat er ook op de grond dichte begroeiing is. Hierdoor zie je letterlijk door het bomen het bos niet. Is er minder regen dan....? Wrong. In de ochtend is het bewolkt in de middag en avond. Luchtvochtigheid is 37%, dat betekent minder benauwd en temperatuur is wel hetzelfde als in Sarapiqui, maar het voelt koeler aan. Als het gaat regen zijn het echt Tropische regenbuien, alsof iemand de kraan hard heeft aangezet. En het duurt lang............ Klagen costaricanen??? Nee je hoort ze nooit over het weer!!!! Wel staan ze vroeg op. Het leven is om 6 uur in de ochtend al in volle gang, want in de ochtend is het droog. Ze gaan vroeg naar bed. Costaricanen zijn blij met de regen, de regen maakt hun land zoals het is. GROEN! en de beste omgeving voor de beste koffie..........

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!